7 vinkkiä työnantajalle sujuvaan flunssakauteen

Syksy tuo mukanaan pimeämmät päivät ja flunssakauden, mikä saattaa haastaa työntekijöiden jaksamista ja hyvinvointia työpaikalla. Työnantajilla onkin merkittävä rooli siinä, kuinka he voivat tukea työntekijöitään tämän vuodenajan tuomissa haasteissa. Kokosimme 7 vinkkiä, joilla voit auttaa työntekijöitäsi jaksamaan syksyn pimeässä.

1. Influenssarokotteet: Vähennä sairaspäivien määrää ja tue hyvinvointia tarjoamalla työntekijöille influenssarokote. Viesti ja muistuta aktiivisesti, mistä ja milloin työntekijät voivat hakea rokotteen. 

 

2. Sairaslomakäytänteet: Ohjeista selkeästi sairaslomakäytännöistä ja viesti työntekijöille, mitä kaikkea työterveyshuoltosopimuksenne kattaa. Muistuta myös, että sairaana ei pidä tulla töihin. 

 

3. Resursointi: Erilaisten flunssien pörrätessä useampi tiimiläinen saattaa jäädä sairaslomalle samaan aikaan, mikä aiheuttaa helposti haasteita henkilöresursointiin. Kiinnitä siis asiaan huomiota jo etupainotteisesti ja vältä työntekijöiden ylikuormittumista.

 

4. Tuki henkiselle hyvinvoinnille: Tarjoa henkisen hyvinvoinnin tukipalveluita esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuus työpsykologilla käyntiin. 

 

5. Tiedon jakaminen: Tarjoa työntekijöille tietoa siitä, miten he voivat ylläpitää terveellisiä elämäntapoja. Vinkit liikuntaan, monipuoliseen ruokavalioon ja riittävään unensaantiin voivat auttaa heitä pysymään terveinä. 

 

6. Kannusta taukojumppaan: Muistuta työntekijöitä säännöllisistä tauoista ja kannusta heitä pitämään taukojumppahetkiä päivän aikana. Fyysinen aktiivisuus auttaa ylläpitämään energiatasoa ja vähentämään stressiä. 

 

7. Kuuntele ja ole läsnä: Huolehdi avoimesta vuorovaikutuksesta työntekijöidesi kanssa. Kuuntele heidän tarpeitaan ja kysy, miten voisit parhaiten tukea jaksamista tänä vaativana vuodenaikana?