16 vuotta samalla työnantajalla ja into vain vahvistuu!

Työterveyshoitaja Terhi Katajamäki-Tuira

Terhi Katajamäki-Tuira oli kiinnostunut työterveyden parissa työskentelystä jo koulunpenkillä. Kun TT Botnialle aukesi työterveyshoitajan paikka vuonna 2007 oli se vastavalmistuneen Terhin unelmien täyttymys. Hän on viihtynyt samalla työantajalla siitä lähtien, ja kipinä alaa kohtaan on vain voimistunut 16 vuoden aikana.

“Isoin syy sille, miksi olen viihtynyt täällä niin kauan, on työpaikalla vallitseva hyvä yhteishenki, positiivinen ilmapiiri ja mielenkiintoiset työtehtävät. Olipa kyseessä sitten lääkäri, hoitaja tai siistijä, kaikki istuvat täällä samassa kahvihuoneessa yhdessä rennosti jutustellen”, Terhi kertoo.

 

Terhin työnkuvaan työterveyshoitajana kuuluu mm. hänelle osoitettujen yritysasiakkaiden vastuuhoitajana toimiminen, terveystarkastukset, työpaikkaselvitysten tekeminen ja työyhteisöpalavereiden järjestäminen. Hän kertoo pitävänsä erityisesti siitä, että työterveyshoitajan työssä yhdistyvät mukavalla tavalla työskentely sekä itsenäisesti että ryhmässä.

 

“Sanoisin, että työterveyshoitajan työ sopii hyvin ihmiselle, joka tykkää tehdä tiimityötä, mutta on kuitenkin aika itsenäinen. Tässä työssä pitää esimerkiksi usein miettiä, mitä apuja potilas tarvitsisi työterveyshoidon muiltakin ammattiryhmiltä. Pitäisikö mennä esimerkiksi lääkärin, fysioterapeutin tai psykologin puheille”, Terhi kuvailee työtään.

 

Hän iloitsee myös siitä, että kahvitunneilla jutellaan muutakin kuin työasioita ja se on omistettu aidosti palautumiseen. Yksi Terhin rakkaista harrastuksista on ratsastus, ja työpaikalta on löytynyt myös muita kollegoja, joiden kanssa jakaa yhteinen intohimo.

Ihmisten kohtaaminen ja auttaminen ovat olleet parasta Terhin työssä jo ensimmäisestä työpäivästä lähtien:

 

“Parhaita hetkiä töissä on olleet ehdottomasti ne, kun joku asiakas on ollut todella kiitollinen saamastaan avusta ja ilmaissut sen vilpittömästi ääneen kyyneleet silmissä. Ne on sellaisia asioita, jotka tallentuu todella syvälle sydämeen ja lämmittää myös niinä päivinä, kun on väsynyt”, Terhi kertoo.

 

Hän iloitsee myös siitä, että TT Botnia panostaa säännöllisesti henkilöstön jatkokouluttamiseen.

 

“Yksi plussa TT Botniassa on myös se, että pääsemme erilaisiin koulutuksiin työajalla. Se on tärkeä asia, josta saa aina uutta puhtia työarkeen”.

 

Vapaa-ajallaan Terhi harrastaa mm. ratsastusta, avantouintia ja melontaa.

”Olipa kyseessä sitten lääkäri, hoitaja tai siistijä, kaikki istuvat täällä samassa kahvihuoneessa yhdessä rennosti jutustellen.”