4 vinkkiä stressittömään jouluun

Joulu on monelle vuoden odotetuin juhla, jolloin pysähdytään nauttimaan taianomaisesta yhdessäolosta läheisten kanssa. Halu luoda unohtumaton joulu saattaa kuitenkin johtaa myös tarpeettomiin paineisiin. Kokosimme sinulle neljä vinkkiä, joilla minimoida joulustressiä:


1. Pysähdy miettimään, kenelle joulua järjestät

 

Jos esimerkiksi lapset ovat joulun olennaisin kohdeyleisö mieti, mikä heille on tärkeintä. Lapsia tuskin kiinnostaa kiiltävätkö lattiat jouluna puhtauttaan. Lapset arvostavat hyväntuulista yhdessä tekemistä ja läsnäolevia aikuisia. Siksi on hyvä havainnoida, tarvitseeko hermoja kiristävästä joulusiivouksesta ottaa tänä vuonna paineita?

Myös ystävät ja sukulaiset arvostavat usein stressittömyyttä enemmän kuin aakkosjärjestettyjä kirjahyllyjä ja kiiltävänä hohtavia pintoja.

 

 

2. Muista, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse

 

Anna perheenjäsenille ja ystäville mahdollisuus auttaa joulun valmisteluissa. Kun voimme auttaa, koemme myös olevamme merkityksellisiä toisille. Sen lisäksi yhdessä tekeminen luo joulutunnelmaa ja jakaa vastuuta.

Mieti, tarvitseeko esimerkiksi kaikkia jouluruokia tehdä itse vai voisiko osan niistä ostaa valmiina? Jos budjetti sallii, voit harkita ulkopuolisen avun käyttämistä myös joulusiivouksessa.

 

 

3. Jokainen joulu on erilainen

 

Nauti täydellisen epätäydellisestä joulusta ja ole lempeä itsellesi. Jokainen joulu on erilainen ja pienet epäkohdat kuuluvat asiaan. Sen tiedostamalla voi opetella arvostamaan ainutlaatuisia hetkiä ja keskittyä luomaan muistoja, jotka tekevät jokaisesta joulusta erityisen.

 

 

4. Aikatauluta lepoaikaa

 

Muista pitää taukoja ja varata aikaa itsellesi joulun alla. Rentoudu, lue, kävele raittiissa ilmassa tai harrasta jotain, mikä tuottaa iloa. Nämä rentoutumishetket on hyvä merkata joulukuun kalenteriin samalla tavalla kuin muutkin tärkeät menot.

TT Botnia toivottaa hyvää ja rentouttavaa joulunaikaa!