TT Botnias telefonlinjer fungerar för närvarande inte, problemet åtgärdas.

Betydelsefullt jobb med bra fördelning mellan jobb och fritid

Företagshälsovårdare Kirsi Palosaari

I företagshälsovårdarens mångsidiga jobb på TT Botnia förenas två viktiga saker för Kirsi Palosaari: Ett glödande intresse för vårdarbete och ett djupt kunnande inom idrotts- och näringsbranschen. Deltidsjobbet på TT Botnia gör det även möjligt för Kirsi att få tid över att vid sidan av vårdarbetet driva ett eget företag inom idrottsbranschen.  

Sina första 20 år inom branschen jobbade Kirsi på barnrådgivningen och njöt mycket av det. I något skede tog nyfikenheten över och hon ville pröva något helt nytt. Efter några om och men kom Kirsi att bli företagshälsovårdare på TT Botnia i augusti 2022.  

 

“För ett par år sedan började det kännas att jag skulle vilja göra något helt nytt och annorlunda. Som företagare inom idrottsbranschen längtade jag efter ett vårdarbete, där jag även kunde utnyttja just den kompetensen. Jag har varit mycket nöjd med att jag fick komma och bli företagshälsovårdare här på TT Botnia”, berättar Kirsi.  

 

När hon kom till TT Botnia hade hon ingen tidigare erfarenhet av företagshälsovård, men en arbetsgemenskap som stödde varandra med värme hjälpte snabbt Kirsi att komma igång med de nya uppgifterna. 

 

”Vi har en verkligt bra samhörighet här. Även om de närmaste jobbarkompisarna finns på 40 km avstånd i Alajärvi upplever jag inte att jag är ensam. Jag vet att jag alltid kan ringa dit om det är något jag funderar på. Jag känner att jag har fått bra stöd i mitt arbete och det har hjälpt mig att enkelt komma igång med mina nya uppgifter, gläder sig Kirsi.  

Jag har varit mycket nöjd med att jag fick komma och bli företagshälsovårdare här på TT Botnia”, berättar Kirsi.

Mångsidig arbetsbeskrivning  

 

Kirsi njuter i fulla drag av företagshälsovårdarens mångsidiga arbetsbeskrivning och av att dagarna inte följer samma mönster från en vecka till en annan. I hennes jobb på TT Botnia ingår bl.a. telefon- och sjukvårdsmottagningar, hälsokontroller, arbetsplatsbesök och förberedelse av olika slags rapporter.  

 

“Jag har alltid känt en stark glöd gentemot vårdarbetet. Det bästa i mitt arbete är ju också att möta kunderna och få hjälpa dem. I företagshälsovården är kunderna i arbetsför ålder, så det innefattar människor i mycket varierande åldrar. Att klientelen är heterogen ger jobbet intressant variation och få dagar går på exakt det sätt som man hade planerat”, säger Kirsi. 

Ibland har jobbet fört henne även till lantgårdar i form av arbetsplatsutredningar. 

“Ett av mina roligaste arbetsminnen på TT Botnia var min första arbetsplatsutredning till en lantgård. Dessutom var det en gård där korna fick röra sig fritt.

 

Lantbruksföretagaren i fråga bara kallade oss dit bland korna och där var vi då. Det var på något sätt en så rolig situation och något jag inte kunde ha föreställt mig för några år sedan” skrattar Kirsi.  

 “Jag känner att jag har fått bra stöd i mitt arbete och det har hjälpt mig att enkelt komma igång med mina nya uppgifter”

 

Deltidsjobbet ger även plats för andra intressen

 

“Jag jobbar 60-procentig arbetsvecka på TT Botnia, vilket är underbart. Tack vare det blir det också bra tid över för att driva min egen firma”, beskriver Kirsi.  

 

Hon gläder sig också åt att TT Botnia gör regelbundet saker som får en att känna sig verkligt uppskattad. 

 

“TT Botnia har ordnat bl.a. trevliga gemensamma friskvårdsdagar, frukostar och nu kom det ett meddelande i e-posten att arbetsgivaren har sänt en liten höstgåva. Sådana småsaker känns jättetrevliga och är ett bevis på att arbetsgivaren uppskattar arbetstagarna på riktigt”, säger Kirsi.