Merkityksellistä työtä hyvällä työn- ja vapaa-ajansuhteella

Työterveyshoitaja Kirsi Palosaari

Työterveyshoitajan monipuolisessa työssä TT Botnialla yhdistyvät kaksi Kirsi Palosaarelle tärkeää asiaa: palo hoitotyötä kohtaan sekä syvällinen liikunta- ja ravitsemusalan osaaminen. Osa-aikatyö TT Botnialla mahdollistaa myös sen, että Kirsi pystyy hoitotyön lisäksi pyörittämään omaa liikunta-alan yritystään töiden ohessa.  

 

Kirsi työskenteli ensimmäiset 20 vuotta urastaan neuvolassa ja nautti siitä suuresti. Jossain vaiheessa uteliaisuus vei kuitenkin voiton ja hän halusi kokeilla jotain aivan uutta. Muutaman mutkan kautta Kirsi päätyikin työterveyshoitajaksi TT Botnialle elokuussa 2022.  

 

“Pari vuotta sitten alkoi tuntumaan, että haluaisin tehdä jotain uutta ja erilaista. Liikunta-alan yrittäjänä kaipasin hoitotyötä, jossa voisin hyödyntää myös sitä tietotaitoa. Olen ollut todella tyytyväinen, että päädyin työterveyshoitajaksi tänne TT Botnialle”, Kirsi kertoo.  

 

TT Botnialle tullessaan hänellä ei ollut vielä aikaisempaa kokemusta työterveyden parista, mutta toisiaan lämmöllä tukeva työyhteisö auttoi Kirsiä pääsemään nopeasti kiinni uusiin tehtäviin. 

 

“Täällä on tosi hyvä yhteishenki. Vaikka lähimmät työkaverit ovatkin fyysisesti 40 kilometrin päässä Alajärvellä, en koe olevani koskaan yksin. Tiedän, että voin aina soittaa sinne, jos jokin asia askarruttaa. Koen saaneeni hyvin tukea työssä ja se on auttanut pääsemään sujuvasti uusiin hommiin kiinni”, Kirsi iloitsee.

Monipuolinen työnkuva

 

Kirsi nauttii täysin rinnoin työterveyshoitajan monipuolisesta työnkuvasta ja siitä, että päivät eivät noudata samaa kaavaa viikosta toiseen. Hänen työhönsä TT Botnialla kuuluu mm. puhelin- ja sairasvastaanotot, terveystarkastukset, työpaikkakäynnit ja erilaisten raporttien valmistelu.  


“Minulla on aina ollut vahva palo hoitotyötä kohtaan. Parasta työssäni onkin asiakkaiden kohtaaminen ja auttaminen. Työterveyshuollossa asiakkaat ovat työikäisiä, jolloin mukaan mahtuu ihmisiä laajalla ikähaitarilla. Asiakaskunnan heterogeenisyys tuo työhön mielenkiintoista vaihtelua ja harva työpäivä meneekään juuri niin kuin olisi suunnitellut”, Kirsi kertoo. 


Välillä työ on vienyt hänet myös maatiloille työpaikkaselvitysten merkeissä.


“Yksi hauskimmista työmuistoistani TT Botnialla on ensimmäinen maatilalle johtanut työpaikkaselvitykseni. Se oli vielä sellainen maatila, jossa lehmät liikkuivat vapaasti. Kyseinen maatilayrittäjä vaan kutsui meidät sinne lehmien sekaan ja siellä me sitten olimme. Se oli jotenkin niin hauska tilanne ja jotain mitä en olisi osannut kuvitella muutama vuosi sitten”, Kirsi naurahtaa.  

 ”Koen saaneeni hyvin tukea työssä ja se on auttanut pääsemään sujuvasti uusiin hommiin kiinni.” 

 

Osa-aikatyö luo tilaa myös muille mielenkiinnonkohteille

 

“Teen TT Botnialla 60 prosenttista työviikkoa, mikä on mahtavaa. Sen ansiosta aikaa jää myös hyvin oman yrityksen pyörittämiseen”, Kirsi kuvailee. 

 

Hän iloitsee myös siitä, että TT Botnia tekee säännöllisesti asioita, jotka saavat olon tuntumaan aidosti arvostetuksi.
“TT Botnia on järjestänyt mm. mukavia yhteisiä tyky-päiviä, aamiaisia ja nyt tuli sähköpostiin ilmoitus, että työantaja on lähettänyt pienen syyslahjan. Ne pienet asiat tuntuu tosi kivoilta ja siltä, että työnantaja aidosti arvostaa työntekijöitä”, Kirsi kertoo.