Företagshälsovårdens korttidsterapi inom är en effektiv och målinriktad behandlingsform som särskilt syftar till att stödja psykiskt välmående hos personer i arbetsför ålder. Terapin fokuserar på att öka psykiskt välmående, minska symtom på nedstämdhet och förbättra funktionsförmågan. Den kan även stödja återgång i arbete efter sjukskrivning och förebygga nya sjukskrivningar.
Korttidsterapin inom företagshälsovården omfattar vanligtvis 10 möten, som leds av en företagspsykolog. Klienter hänvisas till korttidsterapi på rekommendation av en företagsläkare.
Stödbesök för psykiskt välbefinnande ges av företagshälsovårdare som har genomgått vidareutbildning. Dessa besök är utformade för att erbjuda lågtröskelstöd i frågor som rör psykiskt välmående. Besöken kan omfatta samtalsstöd, stresshanteringstekniker, råd för egenvård och strategier för att upprätthålla mental hälsa.
Stödbesök är en utmärkt resurs för anställda som upplever mild ångest, stress eller andra utmaningar kring psykiskt välmående men inte nödvändigtvis behöver djupgående psykoterapi.
Lämna en öppen offertförfrågan till oss – vi återkommer till dig med ett skräddarsytt erbjudande inom ca 2 arbetsdagar. Vid behov kommer vi att kontakta dig för att begära ytterligare information, och vid behov kommer vi att föreslå ytterligare tjänster som passar dig som helhet.
Planering av företagshälsovårdsverksamheten på arbetsplatsen baserar sig på en arbetsplatsutredning.
Målet med hälsogranskningar är att i förbyggande syfte identifiera arbetsrelaterade sjukdomar och eventuell nedsatt arbetsförmåga.
Målet för företaspsykologens verksamhet är att stöda såväl individens som arbetsgruppens arbets- och funktionsförmåga.
Vi ordnar förstahjälp-, sömn-, stresshanterings- och viktkontrollgrupper. Grupperna är kostnadseffektiva vårdformer. Vi skräddarsyr även grupper enligt arbetsplatsens behov. Vid intresse tag kontakt med din företagshälsovårdare.
Den sjukvård vi erbjuder fokuseras på arbetshälsa, vi koncentrerar oss alltså på sjukdomar och olycksfall som centralt ansluter sig till arbetet eller som på lång sikt försvårar utförandet av arbetet.
Delta i arbetsplatsutredningar tillsammans med det mångprofessionella teamet samt individuell rådgivning och vägledning.
Vårt syfte är att tillsammans med arbetsgivaren stöda den anställdas arbets- och funktionsförmåga i arbetslivets olika skeden.
Behörig sjömansläkare på sjömanshälsocentral har rätt att göra intyg för första läkarundersökningen av fartysgpersonal som krävs för studier eller sjötjänst.